Huge CPU usage ! (stuck on "MOTION_A (nothing found)")

Moderators: HeneryH, TimG

User avatar
jeremypsl
Posts: 40
Joined: Wed Oct 05, 2022 7:42 pm

Re: Live views and records lags !

Post by jeremypsl » Tue Nov 08, 2022 7:25 am

Well lags seem to be gone, i don't know what i did, maybe nothing, maybe the lastest updates, don't know.

But i experience a new behavior of BI : normaly, it run under 10% of CPU usage but after a couple of hours, it can grow to 50 or 60% ! I need to reboot every cameras in BI to get back under 10%.

RAM usage is also affected : normaly it use ~1.5Go and when CPU is in heavy load, it use ~3Go.

Is it possible to know what is consuming ressources in BI ?
User avatar
TimG
Posts: 2467
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: Live views and records lags !

Post by TimG » Tue Nov 08, 2022 9:51 am

Can you check that you have exempted the BI5 folders from your antvirus software ? See help file for details.
Forum Moderator.
User avatar
jeremypsl
Posts: 40
Joined: Wed Oct 05, 2022 7:42 pm

Re: Live views and records lags !

Post by jeremypsl » Sat Nov 12, 2022 7:52 am

Yes i have.

I think i found the/a problem : sometimes, motion's triggers never end, the window stay with the orange rectangle and i need to restart the camera to end the trigger, maybe i missed an option ?

Image
Image
User avatar
TimG
Posts: 2467
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: Live views and records lags !

Post by TimG » Sat Nov 12, 2022 9:45 am

Please confirm if you are ONLY using BI5 motion detection, and not some external trigger.
If so, I'm surprised the camera triggers much at all as these settings make it very insensitive:

Make time - 1 second. Mine are around 0.1 seconds.
Advanced object detection and zones - not used.

But "Highlight" is set to "Do not highlight motion", and then you have "Only when triggered" ticked. I would untick that.

You do have the Break time options set, and they should stop the trigger.

Which window shows the orange rectangle ?
Forum Moderator.
User avatar
jeremypsl
Posts: 40
Joined: Wed Oct 05, 2022 7:42 pm

Re: Live views and records lags !

Post by jeremypsl » Sat Nov 12, 2022 7:56 pm

No i don't have external trigger.
I unchecked the "Only when triggered".

The "orange rectangle" :

Image

I just reboot 3 cameras stuck in that state with heavy load on CPU, after reboot trigger stop and cpu go to 5% immediatly !

Maybe i should use the Timers section ?

Image
User avatar
TimG
Posts: 2467
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: Live views and records lags !

Post by TimG » Sat Nov 12, 2022 11:18 pm

Do you have any zone H areas set up ?
Forum Moderator.
User avatar
jeremypsl
Posts: 40
Joined: Wed Oct 05, 2022 7:42 pm

Re: Live views and records lags !

Post by jeremypsl » Sun Nov 13, 2022 4:24 am

I don’t think so.
User avatar
jeremypsl
Posts: 40
Joined: Wed Oct 05, 2022 7:42 pm

Re: Live views and records lags !

Post by jeremypsl » Sun Nov 13, 2022 4:52 pm

This camera stay triggered after the MOTION_A (nothing found), is this state normal ?

Image
User avatar
jeremypsl
Posts: 40
Joined: Wed Oct 05, 2022 7:42 pm

Re: Live views and records lags !

Post by jeremypsl » Mon Nov 14, 2022 11:15 am

Again with this one ! Stuck after the MOTION_A (nothing found) ! Huge CPU usage !

Image
User avatar
jeremypsl
Posts: 40
Joined: Wed Oct 05, 2022 7:42 pm

Re: Live views and records lags !

Post by jeremypsl » Mon Nov 14, 2022 4:37 pm

And again with another camera ! At least i know what cause CPU usage...

Image
Post Reply